© Photo News

Vital Heynen heeft Duitse selectie rond

Vital Heynen, coach van de Duitse mannenvolleyploeg, heeft zondag de selectie bekendgemaakt waarmee hij een olympisch ticket wil afdwingen. In de groep van veertien is met Tim Broshog (Maaseik) plaats voor een speler die uitkomt in de Belgische competitie.

Duitsland is op het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn ingedeeld in een groep met België, Servië en Polen. De Red Dragons zijn op 5 januari de eerste tegenstander. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor Rio.

“Ik heb gekozen voor de jongens die momenteel het best zijn. De keuze was heel moeilijk”, zegt Heynen. Negen van de veertien geselecteerden wonnen in 2014 met de Duitse ploeg WK-brons.

Selectie:

Lukas Kampa (Radom/Pol), Patrick Steuerwald (TSV Herrsching/Dui), Christian Fromm (Perugia/Ita), Denis Kaliberda (Perugia/Ita), Sebastian Schwarz (Danzig/Pol), Tom Strohbach (TV Rottenburg/Dui), Marcus Böhme (Lubin/Pol), Tim Broshog (Maaseik/BEL), Philipp Collin (Tours/Fra), Christian Dünnes (United Volleys Rhein-Main/Dui), Georg Grozer (Samsung Bluefangs/ZKo), Simon Hirsch (Latina/Ita), Markus Steuerwald (Parijs/Fra) en Ferdinand Tille (TSV Herrsching/Dui)