© Photonews

Beyoncé wil met filmscript Oscar in de wacht slepen

Aan ambities geen gebrek bij Beyoncé. Zo zou ze momenteel aan een filmscript aan het werken zijn over het levensverhaal van Saartjie Baartman, een van de bekendste Zuid-Afrikaanse slavinnen uit de 19de eeuw. Ze gaat daarmee voor niet minder dan een Oscar, die zou vast prachtig staan naast haar talrijke Grammy's.

flb

Beyoncé heeft ondertussen al wel wat ervaring in de filmwereld, zo was ze te zien in 'Dreamgirls' en 'Goldmember'. Nu gooit ze het echter over een andere boeg en is ze naar verluidt begonnen met het schrijven van een filmscript. Als thema koos ze voor het levensverhaal van Saartjie Baartman, beter bekend als de 'Zwarte Venus'. Baartman was in de 19de eeuw een populaire attractie in Europa waar ze werd 'tentoongesteld', onder meer haar grote achterwerk sprak tot de verbeelding. De vrouw stierf uiteindelijk na een tragisch slavenleven op 25-jarige leeftijd.

Volgens een insider in de Britse tabloid The Sun wil Beyoncé kost wat kost ook serieus genomen worden door de filmindustrie in Hollywood. "Ze wil dat script schrijven om respect af te dwingen en hopelijk ook awards on ontvangst te mogen nemen. Het winnen van een Oscar zou alles voor haar betekenen", klinkt het.