© AFP

Gevluchte moordenaars drijven politie tot wanhoop

Bijna een week na hun spectaculaire ontsnapping uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Argentinië is de politie nog altijd op zoek naar drie veroordeelde moordenaars.

gjs

“We gaan van deur tot deur en blijven zoeken tot we ze gevat hebben”, luidt het in veiligheidskringen. De speurtocht concentreerde zich zaterdag op het zuiden van de hoofdstad Buenos Aires. Ook de federale politie werd ingeschakeld, schrijft de krant Clarín.

Víctor Schillaci en de broers Martín en Cristian Lanatta waren vorige zondag ontsnapt uit de General Alvear-gevangenis. Vermoedelijk kregen ze daarbij de hulp van gevangenispersoneel, aldus gouverneur María Eugenia Vidal. Tijdens hun vlucht openden de mannen het vuur op de politie, waarbij twee agenten zware verwondingen opliepen. De vluchtelingen beschikken over automatische wapens en kogelvrije vesten.

De mannen zaten een levenslange gevangenisstraf wegens de moord op drie zakenlui in 2008. De misdaad had te maken met drugs. De slachtoffers handelden in efedrine, dat onder meer voor de vervaardiging van Crystal Meth dient. De zaak kreeg een politiek staartje, toen een van de veroordeelden de toenmalige kabinetschef van presidente Cristina Fernández de Kirchner, Aníbal Fernández, als opdrachtgever noemde.