© Nederlandse Freelancers

Honderden motards zakken af naar Herstal voor begrafenis doodgestoken Hells Angel

Bijna duizend mensen hebben in Herstal de begrafenis bijgewoond van Jean-François Nyssen, lid van de motorclub Hells Angels, die bij een vechtpartij in het Luikse Oupeye was omgekomen. Ook zo'n 450 motards kwamen op de motor naar de uitvaart. Dat is bij de lokale politie vernomen.

sdv

De rouwstoet vertrok vanuit de woonplaats Tihange (Hoei) en ging naar Herstal waar een burgerlijke plechtigheid plaatsvond alvorens het slachtoffer van het geweld begraven werd op de begraafplaats van Herstal.

Zo'n 450 Hells Angels waren op de uitvaart afgekomen, verschillende ook uit het buitenland. In totaal waren er volgens de politie duizend mensen aanwezig. De stoet van 6 kilometer werd vanuit de lucht geobserveerd door een helikopter van de federale politie.

Jean-François Nyssen kwam om het leven na een vechtpartij tussen leden van motorbendes vorige zaterdag in Haccourt (Oupeye). Hij laat vier kinderen achter. De onderzoeksrechter heeft in het gerechtelijk onderzoek naar de zaak negen personen gearresteerd.