© EPA

Eden Hazard wil zondag tegen Crystal Palace nul wegvegen

Chelsea gaat zondagnamiddag op de twintigste speeldag in de Premier League op bezoek bij Crystal Palace. Eden Hazard hoopt in Selhurst Park eindelijk zijn eerste competitietreffer van het seizoen te scoren.

“Het zou heel goed zijn indien ik mijn eerste goal van het seizoen zou kunnen maken, maar uiteraard is het belangrijkste voor ons dat we de wedstrijd winnen”, zegt Hazard zaterdag op de website van de Blues.

De Engelse kampioen werkt een rampzalig seizoen af in de Premier League, het kostte José Mourinho de kop, maar de Londenaars zitten wel nog in de Champions League en de FA Cup. “We zijn op de goede weg. Het komt er nu gewoon op aan meer matchen te winnen om zo het vertrouwen terug te brengen en een meer positieve sfeer te creëren”, gaat Hazard verder. “Als de tweede seizoenshelft goed verloopt, dan kunnen we twee prijzen winnen. We moeten het wedstrijd per wedstrijd aanpakken en niet te ver in de toekomst kijken. Het gaat er enkel om zoveel mogelijk matchen te winnen.”

Afgelopen maandag speelde Chelsea bij het ook al tegenvallende Manchester United 0-0 gelijk. Hazard werd door Guus Hiddink, de opvolger van Mourinho, bij gebrek aan alternatief als spits uitgespeeld. “Het was goed”, blikt de Rode Duivel terug op zijn prestatie. “Ik wil gewoon op het veld staan. Het maakt niet uit of ik links, rechts, op de nummer 10 of in de spits sta. Wanneer we geen aanvaller hebben, kan ik de ploeg uit de nood helpen. Ik tracht gewoon mijn job te doen en tegen United heb ik dat gedaan denk ik. Het is jammer dat we niet konden scoren. Het resultaat kon beter maar dat is voetbal. Een draw op Old Trafford is goed. Tegen Crystal Palace willen we goed starten aan de tweede seizoenshelft. We moeten matchen beginnen te winnen.”