© Photonews

Oprichtster Net-a-Porter door Queen geridderd

Natalie Massenet, oprichter van de bekende webshop van luxekleding Net-a-Porter, is door de Queen benoemd tot Dame. Die titel heeft ze te danken aan haar "bijdrage aan de mode- en retailindustrie". Massenet gaf in september van vorig jaar nog de fakkel door van haar succesvol bedrijf.

flb

2015 was een bewogen jaar voor Natalie Massenet. Zo zei ze haar bedrijf Net-a-Porter dat ze zelf uit de grond stampte na vijftien jaar vaarwel. In een mededeling liet ze weten klaar te zijn voor nieuwe uitdagingen. Haar rol als voorzitter van de British Fashion Council neemt ze sindsdien nog meer ter harte, wat haar tot een van de machtigste vrouwen in de modewereld maakte. Bovendien ziet het er naar uit dat ze met een nieuw modeconcept zal beginnen en richtte daarvoor al het bedrijf Imaginary Ventures op. Ze heeft om en bij de 82 miljoen euro achter haar naam staan, dus ze kan zich een nieuw avontuur wel permitteren.

Als beloning voor haar bijdrage aan de modewereld kreeg de Brits-Amerikaanse de titel van Dame. Ze volgt daarmee Angelina Jolie op. Een titel die ze niet had zien aankomen. "Ik ben opgewonden en helemaal overdonderd dat ik deze eer toebedeeld krijg", liet ze aan The Telegraph weten.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen