© BELGA

Benito Raman verschijnt op 12 januari voor Geschillencommissie

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) spreekt zich op dinsdag 12 januari 2016 uit over de sanctie voor Benito Raman. De flankaanvaller van AA Gent moet zich op het bondsgebouw verantwoorden voor zijn uitlatingen na de wedstrijd AA Gent-KV Kortrijk (3-0) op de twintigste speeldag in de Jupiler Pro League.

mtm

Na de wedstrijd kreeg Raman bij het groeten van de supporters in de Ghelamco Arena de micro in handen en riep hij: “Alle boeren zijn homo’s.” Meteen na de wedstrijd bood Raman op Twitter zijn excuses aan, maar dat weerhield AA Gent er niet van zijn speler te schorsen en extra psychologische begeleiding op te leggen. Na de oproeping van het Bondsparket voor de Geschillencommissie moet de wispelturige Raman ook een zware schorsing van de voetbalbond vrezen.

Dinsdag 12 januari belooft een drukke dag te worden voor de Geschillencommissie. Tijdens de eerste zitting van het nieuwe kalenderjaar moeten ook Yohan Croizet (OHL), Erdin Demir (Waasland-Beveren), Clément Tainmont (Charleroi), Glenn Claes (KV Mechelen), Zarko Tomasevic en Thanasis Papazoglou (KV Kortrijk) voorkomen. De dossiers van Lewis Enoh (Lokeren) en Matthieu Dossevi (Standard) worden door de Geschillencommissie Hoger Beroep behandeld op dinsdag 5 januari.