© rr

Achtergelaten baby was door dronken ouders vergeten na avondje stappen

Woensdagavond laat zag een passant een maxi-cosi op de stoep staan in de Baronstraat in Emelgem. Er bleek een baby in te zitten. De vinder bracht het kind naar de spoedopname en hoopt zo erger voorkomen te hebben.

FRANK MEURISSE

“Ik deed gewoon mijn burgerplicht.” De man die de baby vond trilt nog na als hij zijn verhaal vertelt. Hij wil liever anoniem blijven, maar wil wel vertellen hoe hij de baby vond in een maxi-cosi op de stoep in de Baronstraat in Emelgem.

“Ik reed richting Kachtem toen ik een maxi-cosi op het trottoir zag staan”, zegt de man. “Ik vroeg me af of er geen kind in zat, maar toen zag ik dat de deur van de woning open stond. Ik dacht dat de mensen iets aan het binnenzetten waren en gewoon even het kinderzitje hadden neergezet.”

Toen hij opnieuw passeerde, stond het zitje er nog. Er bleek een baby in te zitten en in de woning gaf niemand thuis. Daarop besloot hij de baby naar de Sint-Jozefskliniek te brengen.

Korpschef Curd Neyrinck van de politiezone RIHO, vertelt in Het Laatste Nieuws wat er gebeurd is. "De baby verkeerde in goede gezondheid en werd niet moedwillig achtergelaten." Terwijl de baby de nacht doorbracht in het ziekenhuis, vond de politie de ouders thuis, onder invloed van alcohol. Waarschijnlijk hadden ze de maxi-cosi neergezet om de voordeur te openen, maar vergaten het kind daarna. Na een vermaning door de politie, kregen ze hun baby terug.