Amerikaanse jazzlegende Natalie Cole (65) overleden

De Amerikaanse zangeres Natalie Cole is donderdag in een ziekenhuis in Los Angeles overleden op 65-jarige leeftijd. Ze was de dochter van de legendarische jazzpianist Nat King Cole.

bap

Natalie Cole maakte op zesjarige leeftijd haar debuut als zangeres, nota bene op een kerstalbum van haar vader Nat King Cole. Toen ze 15 jaar oud was moest ze noodgedwongen afscheid nemen van haar vader, die stierf aan longkanker.

‘This Will Be’

In 1975 brak ze muzikaal door als jazzzangeres met haar debuutalbum ‘Inseperable’. Voor dat album werd ze bekroond met twee Grammy Awards. Ze was vooral bekend van de hit ‘This Will Be’.

Cole zat in de jaren ‘80 een tijdlang in een afkickkliniek omdat ze verslaafd was geraakt aan heroïne en alcohol. In 1991 werd haar best verkopende album ‘Unforgettable.. With Love’ op de wereld losgelaten. Daarop zong ze dankzij de moderne techniek voor het eerst een duet met haar vader.

Hartproblemen

In juli 2008 werd de leverziekte hepatitis C vastgesteld bij Cole, vermoedelijk door haar drugsverleden. De zangeres had daarna een tijd problemen aan haar hart. Om die reden moest ze een reeks concerten afzeggen. Haar hartproblemen zijn haar nu fataal geworden.