Politie nog steeds op zoek naar dader dodelijke schietpartij Tel Aviv

In het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv zijn vrijdag twee doden en zeven gewonden gevallen bij een schietpartij in een café vrijdagnamiddag. Ook vandaag is er nog steeds een klopjacht aan de gang op de dader. Op beveiligingsbeelden is ondertussen duidelijk te zien hoe kalm de man aan zijn raid begint.

mtm

"De politie blijft zoeken naar de persoon die ervan verdacht wordt vrijdag twee mensen doodgeschoten te hebben in Tel Aviv", klonk het vanochtend bij politiewoordvoerder Micky Rosenfeld. "Op verschillende plaatsen zijn wegblokkades opgezet."

De aanslag, waarbij twee doden, vier zwaar- en drie lichtgewonden vielen, vond plaats in een café in het centrum van Tel Aviv. Volgens getuigen schoot een man, gekleed in het zwart en met een zwart masker aan, zeker een tiental keer. Op camerabeelden van een nabijgelegen winkel is duidelijk te zien hoe de man kalm een wapen uit zijn tas haalt, waarna hij op het café begint te schieten.

Israëlische Arabier?

Volgens verschillende Israëlische media zou de dader een Israëlische Arabier zijn van 29 uit het noorden van het land. Zijn vader zou hem op videobeelden herkend hebben en dat aan de autoriteiten gemeld hebben. De dader zou ook het geweer van zijn vader gestolen hebben.

De politie bevestigt dat voorlopig echter niet en blijft ook erg op de vlakte over de mogelijke motieven van de man. "Niets laat vooralsnog toe om definitief te kunnen stellen dat het gaat om een nationalistische actie", zei minister van Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan vrijdagavond op de televisie.

Beelden van de bewakingscamera: