© EPA

© Photo News

© AFP

© REUTERS

© AP

© EPA

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fotograaf bengelt half uur aan brandende toren in Dubai

Bij de brand in de toren The Adress Downtown in Dubai, net naast de gekende wolkenkrabber Burj Khalifain, heeft een fotograaf zich op oudejaar in veiligheid moeten brengen door gedurende een half uur aan een touw te bengelen ter hoogte van de 48ste verdieping. De man kon naar eigen zeggen enkel op die manier ontsnappen aan de vlammen en de verstikkende rook.

jns

Donderdagavond omstreeks 21.30 uur lokale tijd brak brand uit op de 20ste verdieping van het vijfsterrenhotel The Address Downtown, in hartje Dubai, op een boogscheut van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Het vuur sloeg razendsnel om zich heen en de hotelgasten vluchtten in paniek het gebouw met 63 verdiepingen uit. Daarbij raakte een veertiental mensen gewond.

Een fotograaf, die liever anoniem wil blijven, bevond zich op het moment van de brand op een balkon van het hotel, in een gedeelte dat bestemd was voor het personeel. Hij kwam er voor zijn krant foto’s nemen van het vuurwerk. Toen de man de brand opmerkte, durfde hij niet meer naar binnen uit angst voor de verstikkende rook. Hij zag geen andere uitweg dan zich aan de buitenkant van de wolkenkrabber op te houden.

“Ik zag een sterke koord die vastgehecht was aan een hangbrug die gebruikt wordt door ruitenwassers. Ik heb die ongeveer 30 meter uitgerold, aan mijn riem vastgemaakt en heb mij laten zakken van het balkon”, getuigt de man. Volgens hem reikte het vuur tot aan het balkon, en heeft het touw dus zijn leven gered.

Met zijn gsm kon hij collega’s verwittigen, die op hun beurt de hulpdiensten verwittigden. Die konden hem na een half uur bevrijden vanop de 48ste verdieping.