Pellegrini schept duidelijkheid over nieuwe blessure Kompany

Print
Pellegrini schept duidelijkheid over nieuwe blessure Kompany

Foto: EPA

Manchester City-manager Manuel Pellegrini heeft na afloop van de wedstrijd op het veld van Leicester City meer duiding gegeven bij de nieuwe blessure van Vincent Kompany. Volgens de Chileen is de Rode Duivel minstens drie tot vier weken buiten strijd: "Hij heeft een blessure opgelopen aan dezelfde kuit, maar het gaat om een andere spier."

Zaterdag viel de Rode Duivel bij zijn rentree in de competitiematch tegen Sunderland al na negen minuten uit. "We zullen bekijken hoe lang Vincent out zal zijn, maar ik denk niet dat het minder dan drie à vier weken zal zijn", stelde de Chileen na het scoreloos gelijkspel in de topper bij Leicester City. "Ik ben geen arts, maar met een spierblessure zal het zeer moeilijk zijn voor hem om binnen minder dan vier weken zijn rentree te maken. Zonder hem moeten we verder verdedigen zoals we vanavond gedaan hebben."

"Ik ben erg gefrustreerd op dit moment", reageerde Kompany zaterdag op Facebook. "Zelfs nog meer dan bij ernstigere blessures. Maar ook dit is slechts een tegenslag die ik te boven zal komen. Er zijn ergere dingen in de wereld en dat vergeet ik nooit. Ik vraag dus geen medelijden."