Fanfares in kerststemming

Print

Loksbergen

Halen - Op 19 december 2015 gaven de fanfares 'In vriendschap en vrede' uit Loksbergen in samenwerking met 'Sint-Amor' uit Kortenaken hun jaarlijks kerstconcert in de parochiekerk van Loksbergen.

Het thema luidde dit jaar "Bijbelse verhalen". De maar liefst 150 aanwezigen werden meegenomen naar de tijd van Jezus. Verschillende muziekstukken met elk hun eigen verhaal passeerden de revue en konden menig toeschouwer bekoren. Dit alles stond onder de deskundige leiding van hun nieuwe dirigent Jan Theys, die sinds juni van dit jaar de fakkel mocht overnemen. Voor het jaarlijkse gastoptreden hadden de fanfares dit jaar het kinder- en jeugdkoor 'In dulci jubilo' uit Herk-de-Stad uitgenodigd. Dit koor, onder leiding van Elysa Marx, met kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar brachten originele, maar ook gekende kerstliederen. Het vormde allemaal samen een mooi geheel en dat is toch waar Kerstmis voor staat; "samen" warmte brengen in de harten van de mensen, weliswaar met hemelse muziek en mooie klanken.
Na het concert werd er nog tijd gemaakt voor een drankje in de zaal van de school 't Oogappeltje en konden kerstwensen uitgewisseld worden!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio