Kawashima wil carrière herlanceren bij Dundee

Print
Kawashima wil carrière herlanceren bij Dundee

Foto: Dundee United

Dundee United heeft eindelijk voormalig Lierse- en Standardkeeper Eiji Kawashima vastgelegd. De 32-jarige Japanner moest twee maanden wachten op een werkvergunning. Kawashima tekende een contract tot het einde van het seizoen, zo meldt de Schotse eersteklasser dinsdag.

Begin november al vroeg Dundee United een werkvergunning aan voor Kawashima, die nu opgelucht reageert. “Eindelijk ben ik aangesloten bij de club”, aldus de Japanner, die rugnummer 1 krijgt. “Met mijn vechtlust en ambitie zal ik mijn uiterste best doen. Ik hoop dat ik iets anders aan de kern kan toevoegen. Daarnaast hoop ik dat ook mijn ervaring van nut zal zijn.”

“Ik ben blij dat we de komst van Eiji hebben afgerond”, stelt coach Mixu Paatelainen. “Het heeft een beetje langer geduurd dan verwacht, maar de club heeft hiermee een uitstekende zaak gedaan.”

In de Schotse eerste klasse is Dundee United de rode lantaarn. Het puurde slechts 10 punten uit 19 wedstrijden en volgt al op 10 punten van voorlaatste Kilmarnock, dat wel een match meer gespeeld heeft.

Kawashima speelde tussen 2010 en 2012 voor Lierse en daarna voor Standard. Bij de Luikenaars verloor hij vorig seizoen zijn plaats aan Yohann Thuram, waarop de 72-voudige international besloot zijn aflopende contract niet te verlengen.