Buurtbewoners starten petitie tegen komst asielzoekers naar Parelstrand

Print
Lommel - De infoavond die dinsdagavond in Lommel werd georganiseerd voor de buurtbewoners van het nieuwe opvangcentrum voor vluchtelingen, was met 600 aanwezigen helemaal volzet. Het stadsbestuur en Fedasil zagen zich genoodzaakt om een tweede sessie te programmeren. De inwoners van Lommel, onder wie ook een aantal protestbetogers, stellen zich vooral vragen over de veiligheid, als vanaf volgende week de eerste van 945 asielzoekers arriveren in het recreatiepark Parelstrand.

In de vooravond hadden burgemeester Peter Vanvelthoven (sp.a) en Evert-Jan Witteveen van Fedasil voor de pers al meer toelichting gegeven over de aanpak van het nieuwe asielcentrum.

Rond 19.30 uur startte in het cultureel centrum van Lommel een grote infoavond voor de buurtbewoners. Daarbij ook een aantal demonstranten, die vinden dat 945 vluchtelingen op één locatie te veel van het goede is.Er werd zelfs al een petitie opgestart tegen hun komst.

De meeste vragen van het massaal opgekomen publiek gingen over de veiligheid. Daarnaast wilden ze weten wat er met de asielzoekers zal gebeuren als het opvangcentrum vanaf 1 april 2016 opnieuw een regulier vakantiedomein wordt. Uit de antwoorden bleek dat er over de veiligheid goed is nagedacht en er na 1 april naar een andere oplossing zal gezocht worden indien dat nodig zal blijken.

Wegens de bomvolle zaal heeft de organisatie overigens beslist om een tweede sessie in te richten. Die gaat om 22 uur van start.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio