Internet veel trager dan providers beloven

Print

De internetverbinding van veel Vlamingen is een pak trager dan wat internetproviders beloven. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Eén op de twee consumenten zou nog niet eens de helft van de beloofde snelheid halen. Omdat ze niet de snelheid krijgen die de provider belooft, betalen de meeste Vlamingen tussen de 150 en 250 euro per jaar te veel.

Vlamingen kunnen op de website van Test-Aankoop meten hoe snel hun internetverbinding is. Bij bijna iedereen die de test online deed, is de internetverbinding veel trager dan de provider belooft. Dat is misleidend, zegt Test-Aankoop, en daarbij betaal je wel veel voor die snelle internetverbinding.

"Wij stellen vast dat de mensen gemiddeld 150 tot 250 euro teveel betalen voor hun internetverbinding", zegt Simon November van Test-Aankoop. "Eén op twee consumenten haalt de 50 procent van de beloofde snelheid niet. En zelfs één op drie haalt zelfs geen 25 procent van de beloofde snelheid."

Minister van Telecom Alexander De Croo wil binnenkort samenzitten met de operatoren, om te bekijken hoe iedereen in de toekomst toch krijgt waarvoor hij betaalt. Al valt het volgens hem met dat zogenaamd trage internet nogal mee.