Acht vermoedelijke leden van IS opgepakt in Pakistan

Print

De Pakistaanse politie heeft acht vermoedelijke leden opgepakt van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), die ervan verdacht worden het terreurnetwerk in het land te willen uitbreiden en er aanslagen te willen plegen. Dat zei de regionale minister van Justitie, Rana Sanaullah.

De acht zijn maandag opgepakt tijdens een operatie van de antiterreurpolitie in Daska, op 162 kilometer ten oosten van hoofdstad Islamabad. Volgens de minister zijn ze allemaal twintigers. Ook is documentatie van IS aangetroffen, klonk het.

Volgens een anonieme verantwoordelijke bij de antiterreurpolitie gaat het om oude leden van Jamaat-ud-Dawa, een invloedrijke islamistische organisatie die door India ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de aanslagen in Mumbai in 2008, toen 166 doden vielen.

In Pakistan vond dinsdag - in het noordwesten van het land - een zelfmoordaanslag plaats die door de taliban is opgeëist. Daarbij kwamen 26 mensen om het leven, volgens een nieuwe balans.

Islamabad ontkent officieel dat IS in het land is geïnstalleerd. Verantwoordelijken gaven wel te kennen dat de verschillende islamistische groepen in het land een vruchtbare voedingsbodem voor rekrutering door IS vormen.