Nieuwjaarsfeestje op snelwegparking geschrapt wegens succes

Print

Vier vrienden hadden een idee voor een origineel en goedkoop nieuwjaarsfeestje: dit jaar zouden ze de overgang van oud naar nieuw vieren naast een autosnelweg in het noorden van Italië. Maar hun uitnodiging ging viraal op Facebook, in die mate dat de prefectuur moest ingrijpen.

“Bent u de gewone en vervelende oudejaar beu? Wilt u dit jaar 31 december doorbrengen op een echt originele manier? Kom mee met ons (...). Je moet alleen wegentol betalen”, klinkt het op de Facebookpagina ‘Alternatieve nieuwjaar aan de Autogrill van Rovigo’.

De vier vrienden dachten nieuwjaar te vieren met sandwichen van het tankstation en waren van plan de hele avond “de polonaise te dansen voor de ingang”. Een programma dat blijkbaar tot de verbeelding sprak: maar liefst 15.000 Facebook-gebruikers bevestigden hun aanwezigheid.

De prefectuur, die iets had opgevangen van het feestje, waarschuwde dat de plaats niet voorzien was op een dergelijke menigte. De vier vrienden annuleerden daarom hun uitnodiging. “We raden aan om een ander leuk project van enkele losers te vinden”, klinkt het.

In reacties op het bericht antwoordden veel Facebook-gebruikers dat ze toch zouden komen opdagen, omdat het tankstation een openbare plaats is. Anderen stelden voor om andere tankstations te zoeken... of te gaan feesten voor de prefectuur.