Caroline Poels wint Queens Cup

Print

Nadat Pieter Devos eerder op de Kerstjumping van Mechelen Vlaams kampioen werd en de KBC-prijs won, veroverde zijn Nederlandse vrouw Caroline Poels dinsdag met de 10-jarige ruin Apart de zege in de Queens Cup op 1m45.

In de barrage met 14 nam de jonge talentvolle amazone Yentl Baert, die als tweede moest starten, met het 10-jarig Belgisch Warm Bloed Paard (BWP) Fantast vh Indihof de leiding met een foutloze omloop in 40.57 seconden. Pas drie combinaties voor het einde slaagde Caroline Poels, die op 3 oktober huwde met Pieter Devos, erin om met een tijd van 40.18 de koppositie over te nemen en uiteindelijk te winnen.

Baert toonde zich toch heel tevreden na afloop: “Door de studies was het niet mogelijk veel te rijden en dus kwam ik amper voorbereid naar Mechelen. Ik heb er in de tribunes al jaren naar verlangd om ooit de Queens Cup te mogen rijden en nu behaal ik onmiddellijk de tweede plaats. Ik ben superblij! Caroline Poels is de verdiende winnares.”

Poels won naar eigen zeggen door een heel snelle draf tussen hindernis 2 en 3. “Voor ik de piste in moest, had Pieter mij geadviseerd om alles op alles te zetten. Anders zou ik nooit onder de tijd van Yentl Baert kunnen duiken”, aldus Poels. “Ik heb toegeleefd naar deze Queens Cup. Eeen paar jaar geleden werd ik al eens vierde in deze proef en nu is het super om te kunnen winnen. Op termijn hoop ik in Mechelen ooit de Wereldbeker te kunnen rijden.”

Uitslag:

1. Caroline Poels (Ned/Apart) 0 strafpunten/40.18 s

2. Fiona Meier (Zwi/F Olympic MH) 0/40.53

3. Yentl Baert (Bel/Fantast vh Indihof) 0/40.57

4. Kirsten Rombouts (Bel/Benji vh Goteringenveld) 0/41.85

5. Marit H. Skollerud (Noo/Barcelona) 0/42.57

6. Julie-Pascale Ruant (Bel/Hopkins de Wulf Selection) 1/43.41

...

10. Joy Demuynck (Bel/Expensif Willy vh Polderhof) 5/43.73

11. Catherine Van Roosbroeck (Bel/Cerise Des Brumes) 8/42.92