Stad Brussel betreurt dat school haar niet eerder informeerde over Hadfi

Print
Stad Brussel betreurt dat school haar niet eerder informeerde over Hadfi

Bilal Hadfi Foto: AFP

De stad Brussel zegt dinsdag dat haar departement Openbaar Onderwijs ‘het nodige heeft gedaan’ in het geval van Bilal Hadfi, een van de zeven daders van de aanslagen in Parijs op 13 november. De stad ontkent dat ze niets heeft gedaan en klaagt dat de school, Instituut Anneessens-Funck, ‘haar niet eerder had verwittigd’.

Het kabinet van schepen van Openbaar Onderwijs Faouzia Hariche (PS) zegt in een persbericht dat haar administratie tot 27 april van dit jaar ‘geen enkele informatie’ had gekregen van de directie. ‘Maar al sinds 19 maart was Bilal Hadfi geschrapt uit het bevolkingsregister van de stad Brussel, na een beslissing van het college van burgemeester en schepenen’, zegt schepen Faouzia Hariche. De 20-jarige Hadfi zou op 15 februari naar Syrië zijn vertrokken.

Verschillende media berichtten zaterdag dat medewerkers van het Instituut Anneessens-Funck, waar Hadfi schoolliep, zorgwekkende signalen van radicalisering hadden opgemerkt bij Hadfi. Hoewel de directie van de school de administratie op 27 april zou verwittigd hebben van zijn vertrek naar Syrië, zou die informatie justitie niet hebben bereikt.

Volgens schepen Faouzia Hariche bracht de directeur van de school de administratie op 27 april op de hoogte dat Hadfi sinds 24 februari niet was opgedaagd op school. Maar op dat moment zou hij dus al meer dan een maand uit het bevolkingsregister zijn geschrapt. Nog volgens Hariche werd de e-mail van de directeur nog diezelfde namiddag aan het platform van de stad Brussel tegen radicalisering overgemaakt.

Lees meer over de aanslagen in Parijs