Wintermelodies in kerk Elen

Print

Elen

Dilsen-Stokkem - Alternatief kerstconcert in de parochiekerk van Elen.

Zondag 27 december organiseerde de Koninklijke Harmonie Sint- Cecilia van Elen, onder leiding van Chris Opsteyn, hun eindejaarsconcert “Wintermelodies” in de parochiekerk van Elen. Zij deden dat samen met het Letland-duo.
Het werd zowel een alternatief kerstconcert als een vervroegd nieuwjaarsconcert. Het concert begon om 19.00 uur. We waren dan aangenaam verrast om voor een volle kerk te mogen spelen.Onze voorzitter Jean Geelen heette de aanwezigen welkom. Daarna nam Tine Rutten het van hem over om het concert aan elkaar te praten.
Tijdens het eerste deel speelde de harmonie werken zoals “Highlights from Frozen”, “Jesus Christ Superstar” en enkele andere bekende stukken om dan af te sluiten met “Game of Thrones”. Bij de uitvoering van dit werk kregen we de steun van Bart en Beate van het Letland-duo die ons begeleidden op draailier en doedelzak.
Het volgende deel werd volledig gebracht door het Letland-duo. Bart en Beate speelden afwisselend traditionele Vlaamse en Duitse liederen op doedelzak, draailier, blokfluit en accordeon. Zij sloten hun deel af met “Nahora Studenky” een traditioneel Tsjechisch lied. Iedereen kreeg kippenvel toen Beate dit lied zong. Ze werd begeleid door Bart op contrabas.
Het derde en laatste deel werd ingezet met “L’Inconnu”, een Frans volkslied waarin de harmonie begeleid werd door Bart op blokfluit en Beate op accordeon.
Dat we ook echte solisten hebben in eigen rangen werd dan weer bewezen door Pieter Opsteyn die op schitterende wijze “Der Alte Brummbär” vertolkte op zijn fagot. Het concert werd afgesloten met “Ade zur Gute Nacht”, een traditioneel Duits volkslied. Voor de zang zorgde Beate.
Na het concert nodigde de voorzitter de aanwezigen uit om in het harmonielokaal iets te komen nuttigen en gezellig na te praten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio