Ex-Newcastle-doelman Srnicek (47) is overleden

Print
Ex-Newcastle-doelman Srnicek (47) is overleden

De Tsjechische voormalige international Pavel Srnicek is overleden, negen dagen nadat hij bij het joggen een hartstilstand kreeg. De oud-doelman werd 47 jaar. Dat bevestigt zijn ex-club Newcastle United dinsdag.

Srnicek kreeg op 20 december een hartstilstand tijdens het joggen in de buurt van zijn woonplaats Ostrava. Sindsdien werd hij in een kunstmatige coma gehouden in het plaatselijke ziekenhuis.

De Tsjech maakte in de jaren negentig furore in de Premier League, waar hij tussen 1991 en 1998 het doel verdedigde van Newcastle United. Destijds was hij bij de ‘Magpies’ nog ploegmaat van Philippe Albert. Nadien speelde Srnicek voor onder meer Sheffield Wednesday, Brescia en Beira-Mar. In september 2006 keerde Srnicek voor één seizoen terug naar Newcastle United, waar hij zijn carrière afsloot.

Hij was ook Tsjechisch international (49 caps) en stond onder meer in doel tijdens de barrageduels tegen de Rode Duivels voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. België haalde het toen nipt van Tsjechië en plaatste zich zo voor de zesde keer op rij voor de WK-eindronde.