Interieur

Zo recycleer je restjes inpakpapier tot leuke spulletjes

Print
Zo recycleer je restjes inpakpapier tot leuke spulletjes

Foto: Shutterstock

Eenmaal de cadeautjes uitgepakt zijn, worden de doosjes en het inpakpapier vaak onherroepelijk naar de prullenmand verwezen. Maar het hoeft niet altijd zo te zijn. Dankzij deze filmpjes maak je van de restjes papier en karton leuke spulletjes voor in huis. Dat betekent twee keer winst: je hebt er een extra cadeau bij en je recycleert ook nog eens al dat papier.

Maak vrolijke slingers om aan de muur te hangen. Je hoeft helemaal geen nieuwe vellen papier gebruiken zoals in dit filmpje, want je kunt daarvoor gewoon het inpakpapier gebruiken. Maak gewoon dat je jouw cadeau wat voorzichtig uitpakt zodat het papier niet overal gescheurd is.

Je kunt er natuurlijk ook gewoon confetti van maken. Wie een beetje handigheid aan de dag legt, kan zelfs zijn eigen confettikanon maken. Kwestie van de kerstcadeautjes ook met het aftellen naar het nieuwe jaar nog eens van nut te laten zijn.

Maak er leuke pompons van.

En met kartonnen dozen waar bijvoorbeeld een paar schoenen inzat, kun je zelfs een kleine voetbaltafel maken voor de kinderen.

Niet te missen