Ziekenzorg Boxbergheide in opperste Kerststemming

Print

Foto: jempi trippaers

Boxbergheide

Genk - Ziekenzorg CM is in Boxbergheide al jarenlang een begrip. Deze vereniging kan prat gaan op een unieke werking en is een voorbeeld voor het verenigingsgebeuren in de stad Genk. Afgelopen dagen stonden de meer dan dertig kernleden van deze vereniging duidelijk in de spots op het jaarlijkse Kerst- en Nieuwjaarsfeest.

De traditionele Kerstbezinning, geregisseerd door E.Zuster -voorzitster Agnes, kon ook niet langs het vluchtelingenprobleem heen. De verwijzing naar deze materie was een duidelijk item voor de volledige vergaderingsgroep.
Maar daarna was het tijd om het feestgedeelte op te starten.
"Grote verrassing op deze namiddag was het gegeven dat liefst vijf kernleden een oorkonde mochten ontvangen vanwege CM-Hasselt", vertelt secretaris Jeanin Medaer. " Deze oorkonde was de verdienste voor deze mensen omwille van hun ongebreidelde inzet als vrijwilliger voor ouderen, zieken en chronisch-zieke mensen. Dankzij ondermeer hun doorzettingsvermogen en onvoorwaardelijke inzet groeide Ziekenzorg-Boxbergheide uit van een eerder kleine groep, naar een vereniging met 265 leden en meer dan 30 kernleden", aldus Jeanin.

Werkjaar 2016

Na de kersthapjes en aangepaste drankjes werd de tijd dan opgeeist voor het officiele gedeelte. De 'feestvarkentjes' werden gevraagd naar het podium te komen om de feestprocedures te laten starten (zie foto's) . "Ere- pastoor Jan Oosterbosch werd eerst in de bloemetjes gezet als mede-stichter en proost van Ziekenzorg-Boxbergheide", zegt Jeanin Medaer. "Nadien mochten in volgorde ook Magda Casters, Tinneke Molemans, Christine Ceyssens en ere-voorzitster José Vandeput hun diploma komen ophalen uit handen van E.Zuster Agnes. "En dit alles, vanwege respectievelijk 20, 30, 35 en 37 jarenlang stuwende krachten in onze vereniging", doet Jeanin het verhaal.
Ziekenzorg Boxbergheide kijkt nu al reikhalzend uit naar het komende werkjaar. "Het is inderdaad zo dat 2016 voor onze groep een heel belangrijk jaar kan worden. Ook een heel actief jaar met enkele activiteiten die binnenkort worden bekend gemaakt en heel gedetailleerd uitgelegd aan al onze leden", besluit secretaris Jeanin.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio