OHL haalt Kanu terug: “Altijd graag in België gespeeld”

Print
OHL haalt Kanu terug: “Altijd graag in België gespeeld”

Foto: Photo News

Oud-Heverlee Leuven heeft dinsdag met veel trots zijn nieuwe aanwinst Kanu officieel voorgesteld. De 31-jarige Braziliaanse centrale verdediger, die een verleden bij Standard heeft en op Den Dreef een contract voor tweeënhalf jaar ondertekende, moet al zijn ervaring in de strijd gooien om OHL in eerste klasse te houden.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De nummer vijftien uit de Jupiler Pro League slikte onder nieuwe coach Emilio Ferrera negen doelpunten in de voorbije vijf wedstrijden en was van oordeel dat de Leuvense defensie nieuw bloed kon gebruiken. Met Kanu strikte OHL een verdediger die het klappen van de zweep kent en bovendien ook af en toe zijn doelpuntje meepikt.

“Ik heb altijd graag in België gespeeld en was meteen gecharmeerd door het project dat Oud-Heverlee Leuven me voorstelde”, verduidelijkte de Braziliaan, die meer dan 100 wedstrijden op de teller heeft staan bij de Rouches. “De club heeft een familiale structuur en staat in het klassement ook helemaal niet op de plaats die ze verdient”, aldus Kanu, die voluit Antonio Eduardo Pereira Dos Santos heet. “De doelstelling van OHL is het behoud en deze ploeg heeft ook de middelen om in eerste te blijven”.

Kanu had naar eigen zeggen ook andere aanbiedingen, maar toen OHL op de proppen kwam was de deal op enkele dagen tijd beklonken. “Hij wilde absoluut terug naar België komen”, verduidelijke makelaar Paul Stefani, die de overgang mee in goede banen leidde. “OHL heeft in ieder geval een mooie inspanning gedaan, Kanu van zijn kant wil zich echt tonen en de ploeg helpen”.

Maandagmorgen vertrekt Kanu met zijn nieuwe ploegmaats meteen mee op stage naar het Spaanse Oliva. Na de winterstop starten de troepen van Ferrera met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk (16/01).