Personeel Rituals excuseert zich bij 'shoppende militair'

Print
Personeel Rituals excuseert zich bij 'shoppende militair'

Foto: Lizz Printz

Het personeel van Rituals heeft zijn excuses aangeboden aan de ‘shoppende militair’. De man werd vorige week geschorst nadat hij gefotografeerd werd in een Brusselse winkelstraat met een zakje van de cosmeticaketen in de hand.

De foto van de ‘shoppende militair’ werd vorige week massaal gedeeld op het internet. En dat was niet zonder gevolgen: de legertop besliste om de man voorlopig te schorsen. Die schorsing leidde tot heel wat verontwaardigde reacties. De militair kreeg zelfs steunbetuigingen van onder meer de politie en de brandweer.

“Voelen ons schuldig”

Nu heeft ook het personeel van de Rituals-winkel uit het Brusselse winkelcentrum City 2, waar de militair het geschenkje gekocht had, gereageerd op RTBF.be. “Een van onze verkoopsters voelt zich schuldig over het incident", zegt winkelmanager Deborah Hampartzoumian. "De militair en zijn collega waren gestopt aan onze etalage tijdens hun patrouille. Onze verkoopster heeft er toen op aangedrongen dat ze binnenkwamen. Zij dacht dat er nog meer militairen aan het patrouilleren waren in de omgeving. De militair is toen binnengekomen en heeft snel een kerstcadeautje gekocht dat al volledig was samengesteld. Hij is meteen daarna weer vertrokken. Hij is dus geen drie uur in de winkel gebleven. Het heeft hoogstens enkele minuten geduurd. We hebben zelfs gevraagd om zijn pakje bij te houden tot na zijn shift, maar dat wilde hij niet. Nu we het resultaat van het hele voorval kennen, voelen we ons toch een beetje schuldig.”

Excuses

De manager en het personeel van de winkel willen deze week een manier vinden om de zaak weer recht te zetten. “We willen een brief schrijven aan Defensie om aan de legertop uit te leggen dat we toch ook ergens schuld hebben aan dit voorval. We vinden het niet eerlijk wat er met deze militair gebeurd is, en we willen iets doen om te helpen. Intussen willen mijn team en ik onze excuses aanbieden aan de man in kwestie." 

De militair heeft intussen ook zelf gereageerd op het incident. Hij weet nog niet welke sanctie hij zal krijgen, maar daarover zal de legertop waarschijnlijk begin volgende week een beslissing nemen.