OHL haalt Braziliaanse verdediger Kanu terug naar België

Print
OHL haalt Braziliaanse verdediger Kanu terug naar België

Foto: BELGA

De Braziliaanse centrale verdediger Kanu is de nieuwste aanwinst van Oud-Heverlee Leuven. De 31-jarige ex-speler van Standard, die tot vorige maand bij de Braziliaanse tweedeklasser Vitoria aan de slag was, tekende een contract voor tweeënhalf jaar op Den Dreef. Dat maakten de Leuvenaars dinsdag bekend op een persconferentie.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Kanu is geen onbekende voor de Belgische competitie, want tussen 2011 en 2014 was hij een van de sterkhouders in de defensie van de Rouches en was hij goed voor meer dan 100 wedstrijden in Luikse loondienst. Daarna verkaste hij naar het Portugese Vitoria Guimaraes, dat hem uitleende aan het Braziliaanse Vitoria. Met die club dwong Kanu vorige maand nog de promotie naar de Braziliaanse hoogste afdeling af, in de laatste tien wedstrijden was hij bovendien goed voor vier doelpunten.

“Dit is een erg belangrijke transfer voor onze club”, stelde een tevreden OHL-voorzitter Jimmy Houtput. “Vooral in defensief opzicht konden we zeker nog versterking gebruiken en Kanu is iemand die ons de nodige stabiliteit kan bijbrengen. Bovendien kent hij de competitie, scoort hij makkelijk en is hij een wapen op stilstaande fases”, klonk het.

Kanu, die voor rugnummer 25 opteerde, wordt al de tweede nieuwkomer in de wintermercato. Eerder trokken de Leuvenaars ook de Franse rechtsachter Jean Calvé aan. Hij was transfervrij en tekende op Den Dreef een contract tot het eind van het seizoen, met optie op verlenging.

OHL staat na 21 speeldagen op een vijftiende en voorlaatste stek in de stand in de Jupiler Pro League. Het heeft 19 punten, drie meer dan rode lantaarn Westerlo. Na de winterstop starten de troepen van coach Emilio Ferrera met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk (16/01).