Croizet, Demir en Tainmont kennen straffen pas op 12 januari

Print
Croizet, Demir en Tainmont kennen straffen pas op 12 januari

Foto: Photo News

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) spreekt zich op dinsdag 12 januari 2016 uit over de eventuele straffen voor Yohan Croizet (Oud-Heverlee Leuven), Erdin Demir (Waasland-Beveren) en Clément Tainmont (Charleroi). Door de tussenkomst van de Reviewcommissie afgelopen maandag moeten ook Glenn Claes (KV Mechelen) en Zarko Tomasevic (KV Kortrijk) zich op die datum begeven naar het bondsgebouw in Brussel.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In principe moesten Croizet, Demir en Tainmont zich dinsdagmiddag verantwoorden voor de Geschillencommissie, maar door de winterstop in de Jupiler Pro League schuiven de dossiers door naar de eerste zitting van 2016.

De Reviewcommissie vroeg vorige week maandag de vervolging voor OHL-spits Croizet en de Zweedse verdediger Demir naar aanleiding van televisiebeelden op de twintigste speeldag in de eerste voetbalklasse. Tainmont staat terecht voor een zware tackle tijdens de inhaalwedstrijd van de zestiende speeldag tussen Moeskroen-Péruwelz en Charleroi (0-1) op 22 december. De middenvelder van de Karolo’s had nog een openstaande voorwaardelijke schorsing achter zijn naam staan en werd rechtstreeks voor de Geschillencommissie gedaagd. Behalve Claes en Tomasevic, beiden vervolgd door de Reviewcommissie, moet Thanasis Papazoglou zich mogelijk ook verdedigen voor de Geschillencommissie. De spits van KV Kortrijk kreeg maandag een schorsingsvoorstel van twee speeldagen na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Club Brugge op de 21e speeldag.

Dinsdagmiddag is er wel een zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB. In de late namiddag wordt een uitspraak verwacht in de tuchtprocedures tegen Lewis Mbah Enoh (Lokeren) en Matthieu Dossevi (Standard Luik). Lokeren en Enoh tekenden beroep aan tegen een schorsing van twee speeldagen. Dossevi werd door de Geschillencommissie vrijgesproken, maar het Bondsparket bracht de zaak voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.