Keizerlijke Commanderie op zoek naar vijfde Haspengouws fruitdichter

Print
Sint-Truiden - Het Haspengouws fruit promoten door middel van gedichten? Dat kan! De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie organiseert immers sinds 2009 een tweejaarlijkse wedstrijd waarbij de beste inzender de titel van Haspengouws Fruitdichter mag dragen.

Voor de periode 2016-2017 is de Commanderie op zoek naar een opvolger/opvolgster van Boudewijn Knevels, Jan Goffa, Jolien Bruyninckx en Anja Luyten. Deze laatste zal haar Gouden Fruittak en Epitoga met ganzenveer overhandigen aan haar opvolger/opvolgster tijdens het Kapittelbanket van de Commanderie op zaterdag 19 maart 2016.
Het volledige reglement kan je lezen op de website van de Keizerlijke Commanderie (www.keizerlijke-commanderie.be). Desgewenst wordt het u ook op eenvoudige aanvraag bij Jos Lacroix (lastra@pandora.be) gemaild.
Met deze wedstrijd wil de Keizerlijke Commanderie dichtend Haspengouw en Limburg in zijn of haar pen doen kruipen voor de toch niet zo moeilijke taak om de mooie regio, het aangrijpend cultuurhistorische leven, de rijkdom van het fruit en de noeste werkers in de fruitteelt te verheerlijken.
Dichters en dichteressen, stuur jullie gedichten in vòòr 1 maart 2016 naa Boudewijn Knevels, Schildstraat 24 in 3870 Heers-Mettekoven en wie weet heb jij de eer en het genoegen tot vijfde Haspengouws Fruitdichter te worden bekroond!

http://www.keizerlijke-commanderie.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio