Amsterdam bevreesd voor aanslag met bakfiets

Print
Amsterdam bevreesd voor aanslag met bakfiets

Archiefbeeld Foto: Lisa Van Damme; LVD

De angst voor terreuraanslagen lijkt weer helemaal terug van nooit helemaal weggeweest. Er zouden aanwijzingen zijn voor plannen van een aanslag op oudjaar in Brussel en Amsterdam is ook op zijn hoede. Daar wordt gewaarschuwd voor een aanslag met een bakfiets of fiets met explosieven rond oud op nieuw. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Parool.

Amsterdamse agenten hebben volgende de krant de opdracht gekregen om extra alert te zijn op drukke plekken en rond evenementen. In de memo die binnen de politie wordt verspreid staat dat er nog altijd “geen concrete aanwijzingen” zijn voor een aanslag, maar “er blijven signalen wijzen op dreiging, tussen kerst en de jaarwisseling”.

De politie vraagt om extra alertheid rond publieke locaties en evenementen in de periode tot nieuwjaar, ook voor verdachte situaties waarin geen (bak)fiets is betrokken.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wil niet reageren op de concrete informatie. “We doen nooit mededelingen over dreiging of eventuele maatregelen”, klinkt het.