Hoeyberghs triomfeert bij de beloften in Loenhout

Print
Hoeyberghs triomfeert bij de beloften in Loenhout

Foto: BELGA

Daan Hoeyberghs heeft dinsdag de overwinning behaald bij de beloften in Loenhout, de zesde manche van de bpost bank trofee. De renner van BKCP-Corendon haalde het voor Europees kampioen Quinten Hermans en Daan Soete. Hoeyberghs verstevigt ook zijn leidersplaats in het klassement.

Veldrijden op Sportwereld.be

Geen Eli Iserbyt aan de start in Loenhout, wel van de partij was leider in het klassement Daan Hoeyberghs en nog 57 andere renners. De kopman van BKCP-Corendon maakte al meteen in de eerste ronde zijn intenties duidelijk en reed even weg bij zijn medecrossers, maar werd wat later weer ingehaald.

Lang bleven ze vooraan evenwel niet samen en Hoeyberghs versnelde opnieuw. Hij bouwde een kloofje uit, maar veel meer dan 7 à 8 seconden werd het nooit. Achter hem volgden Europees kampioen Quinten Hermans en Daan Soete. Hermans kwam nog sterk opzetten in het slot, naderde tot zelfs op 2 seconden net voor het ingaan van de laatste ronde, maar moest uiteindelijk de zege laten aan Hoeyberghs. “Op zo’n snel parcours is het heel moeilijk om het verschil te maken”, aldus Hoeyberghs na afloop. “Ik heb gewoon 50 minuten lang zo hard mogelijk gereden en niet naar de anderen gekeken. Dat was de juiste tactiek. Quinten kwam nog heel dicht, maar ik panikeerde niet en ik bleef gewoon mijn tempo rijden. Ik wist dat als ik in de laatste ronde nog 4 à 5 seconden zou hebben, dat zou volstaan voor de zege. Vandaag voelde ik me de sterkste.”

“Ik weet niet wanneer Daan precies vooraan is weggereden”, aldus Hermans die een felle strijd leverde om terug vooraan te geraken. “Ik beleefde zelf een moeilijk eerste deel van de wedstrijd, heb drie keer van fiets moeten wisselen door materiaalpech en een lekke band. Pas in de tweede helft kwam ik onder stoom, maar dan had Daan al zijn voorsprong. Nu goed, ik kan leven met deze tweede plaats. Zondag won ik in Diegem, in Heusden-Zolder werd ik vierde, nu tweede. Mijn conditie is goed.”

Voor Hoeyberghs is het zijn derde zege van het seizoen. Het was evenwel geleden van de Superprestige in Gieten, op 4 oktober, dat hij nog eens mocht juichen. Eerder won hij ook al een kleine cross in Wiekevorst in september. “Intussen behaalde ik zes tweede plaatsen, waarvan vier heel dicht bij de overwinning”, aldus Hoeyberghs. “Het begon wat frustrerend te worden, maar nu is de ban gebroken. En wat belangrijk is: mijn voorsprong in het klassement van de bpost bank trofee is gegroeid naar 39 seconden en dat geeft toch al iets meer marge met het oog op Baal op 1 januari.”