Wolsink sprint naar de zege bij junioren in Loenhout

Print
Wolsink sprint naar de zege bij junioren in Loenhout

Foto: BELGA

De wedstrijd voor junioren in de bpost bank trofee veldrijden van dinsdag in Loenhout was een prooi voor Thijs Wolsink. De Nederlander haalde het in een sprint van de Amerikaan Spencer Petrov en onze landgenoot Jari De Clercq.

Veldrijden op Sportwereld.be

57 junioren kwamen aan de start in de Azencross, onder hen 32 buitenlanders. Een internationaal gezelschap streed dus voor de zege in Loenhout. Het was de Amerikaan Denzel Stephenson die de beste start nam en als eerste het veld indook. Ook Jari De Clercq, Thijs Wolsink en Tijl Pauwels raakten goed weg. Al gauw nam De Clercq het commando over, met Wolsink in zijn spoor. Gage Hecht, Petrov, Pauwels, Poldervaart en Liessens maakten ook nog de aansluiting.

Op de snelle omloop was het moeilijk om het verschil te maken en een groot pak bleef lange tijd samen. Halfweg cross kregen we zeven renners vooraan: Wolsink, Petrov, Brunner, Hecht, Tielemans, De Clercq en Bauters. Te veel vond Reno Bauters en hij versnelde vooraan en dunde het groepje uit tot vijf leiders. De winnaar van de Scheldecross moest zijn inspanning wat later evenwel bekopen en moest de vier leiders laten rijden. De zege zou uiteindelijk beslecht worden in de sprint en daarin toonde Wolsink zich de snelste van de vier, goed voor zijn derde zege van het seizoen. “Het ging snel vandaag”, aldus de Nederlander. “De sprint was een zware klus, even raakte ik ingesloten, maar gelukkig vond ik nog een gaatje. Deze zege geeft veel vertrouwen met de kampioenschappen in het vooruitzicht.”

Bij de nieuwelingen toonde Mees Hendrikx zich de sterkste. De Nederlander haalde het voor zijn landgenoot en ploegmaat Bart Artz. Onze landgenoot Witse Meeussen mocht als derde mee op het podium. Vince Van den Eynde is de nieuwe leider in het klassement van de bpost bank trofee.