Blind biedt Van Gaal Plan B aan: technisch directeur bij Oranje

Print

Mocht Louis van Gaal ontslagen worden als trainer van Manchester United, zal hij niet lang op straat staan. In zijn thuisland zijn ze zijn goede prestaties op het WK 2014 immers nog niet vergeten. Huidig bondscoach Danny Blind zet de deur dan ook open voor een functie als technisch directeur bij Oranje voor Van Gaal.

Van Gaal verkeert in zwaar weer bij Manchester United na zes competitiematchen zonder zege, al was de prestatie in het 0-0 gelijkspel tegen Chelsea wel bemoedigend. De Nederlander gaf na de wedstrijd aan zelf zeker geen ontslag te zullen nemen, waardoor de eindbeslissing bij het bestuur van Manchester United komt te liggen. Moesten zij beslissen voor een andere trainer te gaan, hoeft Van Gaal echter niet te wanhopen.

Nederlands bondscoach Danny Blind ziet immers wel heil in een terugkeer van Van Gaal naar de nationale ploeg. Niet als trainer, maar wel als technisch directeur, een functie die in leven geroepen zou worden bij de Nederlandse voetbalbond. “Met Van Gaal als technisch directeur zou ik er veel aan hebben”, vertelde Blind daarover aan AD Sportwereld. “Hij is de topcategorie.”