Celebs

Cate Blanchett zegt witte doek (voor even) vaarwel

Print
Cate Blanchett zegt witte doek (voor even) vaarwel

Foto: Photonews

Terwijl 'Carol', een film waarin Cate Blanchett eens te meer een knallende acteerprestatie neerzet, bijna in de Belgische filmzalen loopt, kondigt ze aan een jaar haar carrière stop te zetten. Die beslissing neemt ze volgens E! Online niet omdat ze even aan een rustperiode toe is, maar vooral om zich in 2016 wat meer toe te leggen op de opvoeding van haar dochter.

Cate Blanchett is zonder twijfel een van de belangrijkste actrices van haar generatie. Ze haalde in haar carrière al zes Oscarnominaties binnen en stevent dankzij haar rol in 'Carol' af of een zevende nominatie. Ze mocht ook al twee keer het podium beklimmen om het bekende gouden beeldje op te halen. Dat succes zorgt ervoor dat de Australische een veelbevraagde actrice is, maar ze heeft nu toch beslist even haar carrière op een laag pitje te zetten.

In februari van dit jaar adopteerde ze namelijk een klein meisje en ze is vastbesloten daar nu wat meer tijd mee door te brengen. Blanchett heeft met haar man Andrew Upton ook drie eigen zonen, Dashiell (14), Roma (11) en Ignatius (8). Volgens Cate gedragen de drie jongens zich als de perfecte broertjes voor baby Edith. 

Niet te missen