Mode

Heel wat meer 'foute' kerstcadeaus te koop aangeboden

Print
Heel wat meer 'foute' kerstcadeaus te koop aangeboden

Foto: Shutterstock

Kerstmis zou niet hetzelfde zijn zonder die pakjes onder de boom, maar eenmaal uitgepakt verdwijnt een hoopvolle glimlach soms al snel in een bedrukt gezicht. Alwéér een paar sokken of de trui die je graag wou, maar nét in het verkeerde kleur. Steeds meer mensen gaan die spullen waar ze niet blij mee zijn aanbieden via tweedehandskanalen. Daar zien ze tijdens de kerstperiode heel wat cadeautjes in de (virtuele) rekken terechtkomen.

Begin deze maand lieten 2dehands.be en Troc.com een onderzoek uitvoeren bij 1.000 Belgen. Daaruit bleek dat kleding en accessoires vorig jaar met stip op 1 stonden als meest gekregen ‘fout’ cadeau. In 2014 bracht de Kerstman nog voor een op de acht Belgen een fout cadeau mee. Naast kleding ruilden of verkochten we ook achtereenvolgens waardebonnen, boeken en strips, elektronische apparaten en juwel en horloges het vaakst omdat ze ons niet bevielen.

Ook nu zien de tweedehandssites en -winkels de binnengebrachte of aangeboden goederen pieken. “In vergelijking met vorig jaar worden er nu tot zo’n 10 procent meer foute cadeaus bij ons omgeruild voor cash geld. Deze stijgende trend doet zich trouwens al een aantal jaar op rij voor", klinkt het bij Troc.com. Bij 2dehands.be zagen ze de zoekertjes met 26 procent stijgen. 

Opvallend is dat de foute cadeaus het meest van vrienden komen (18 procent), gevolgd door de ouders (14 procent) en schoonouders (13 procent). 

Niet te missen