Prins Leslie zet Nieuwenborgh in lichterlaaie

Print
Prins Leslie zet Nieuwenborgh in lichterlaaie

Foto: Jean Pierre Yzermans

Stokkem

Dilsen-Stokkem - Voor de aanstelling van de nieuwe carnavalprins in zaal Nieuwenborgh in Stokkem had de ‘Raod van wis tot manjel’ een exuberant showprogramma samengesteld. Het werd een dubbele feestavond. Vooraf had de kinderzitting plaats die helemaal verliep volgens de traditioneel richtlijnen.

De moderator Jean Kenzeler had er geen moeite mee om de groepen in gepaste stemming en stijl voor te stellen.
De avond werd geopend met het zangtrio de ‘Curverkes’. Dit jeugdig optreden sloeg positief in bij de ‘volwassen’ aanwezigen. Ze brachten sfeer en animo die de hele avond de zaal vulde. Niet verwonderlijk. De organistoren hadden de prinsenzitting doordacht voorbereid met een mooi decor en zaalversieringen. De groen-geel-rode carnavalkleuren waren tot in de kleinste hoekjes aanwezig.
Voordat het nieuwe jeugdprinsenpaar kon voorgesteld worden werden Jorn en Jolien, met emotioneel vertoon, hun prinselijke emblemen ontnomen.
Owen I en Lina I stormden als nieuwe prinsen het podium op om hun blijheid uit te drukken en het publiek voor een eerste maal te groeten.
Aansluitend op de jeugdmachtswisseling verliep de show zo goed als vlekkeloos. De Isenburger dansgroep uit Keulen palmde het hele podium in en bezorgde de toeschouwers meer dan eens kippenvel met hun acrobatische opvoeringen. De uit Nederland afkomstige Nick Gilissen entertainde als solozanger. De Sjatties hadden de eer om de prinsaanstelling in te leiden.
Uittredend prins Ronny I had er geen moeite mee om na een jaar als regerende vorst afstand te nemen van macht en prinselijke waardigheden.
Ook deze keer werd de ‘zwijgplicht‘ gerespecteerd. De verrassing was groot toen Leslie I (Kolen) zich uit de manjel wrong en met beide handen hoog in de lucht (Leslie is 1,94 meter groot) de aanwezigen begroette. Bijna gelijktijdig voegde zijn partner Claudia I (Damm) zich aan zijn zijde.
Van het nieuwe prinsenpaar kan alleen gezegd worden dat het onvervalste carnavalisten zijn die op geen enkele zitting of stoet afwezig blijven.
Samen met het jeugdpaar leven ze naar de grote stoet op 21 februari toe.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio