De Graafschap zet Nathan Kabasele uit selectie na missen kerstbrunch

Print
De Graafschap zet Nathan Kabasele uit selectie na missen kerstbrunch

Nathan Kabasele (rechts) in actie voor De Graafschap. Foto: BELGAIMAGE

De Nederlandse eersteklasser De Graafschap heeft Anderlecht-huurling Nathan Kabasele voorlopig uit de selectie gezet. Trainer Jan Vreman is ontevreden over de instelling van de Belgische spits. Kabasele gaat vooralsnog niet mee naar het trainingskamp in Turkije van 4 tot en met 10 januari, meldde de club dinsdag.

Kabasele zou zich ziek hebben gemeld na het 2-1 verlies tegen Ajax op zondag. Maandag had hij aanwezig moeten zijn op de kerstbrunch van de club, maar in plaats daarvan bleek hij al afgereisd naar België.

De Graafschap maakt een moeilijk seizoen door en staat met vijf punten onderaan in de Eredivisie. Vreman laat op de website van de club uit Doetinchem weten dat hij in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft een groep spelers wil die volledige inzet toont. “We zitten in een situatie waar voor individuen geen ruimte is. Iedereen moet alles kunnen en willen geven en zichzelf wegcijferen voor het belang van de club”, aldus Jan Vreman. Nathan Kabasele voldoet volgens de coach niet aan dat beeld.

De 21-jarige Kabasele wordt tot het einde van het seizoen door Anderlecht uitgeleend aan De Graafschap. Kabasele speelde eerder al eens voor de Nederlandse promovendus. In het seizoen 2013-2014 was de Belgische jeugdinternational ook al actief voor de ‘Superboeren’, toen in de Nederlandse tweede klasse. Kabasele trof toen in 29 duels 6 keer raak. Vorig seizoen kwam hij twaalf keer in actie voor Anderlecht, voordien werd de neef van Dieumerci Mbokani al uitgeleend aan het Italiaanse Torino (2013) en Westerlo (2012).