Nys en Vantornout publiekstrekkers in Bredene

Print
Nys en Vantornout publiekstrekkers in Bredene

Foto: BELGA

Woensdag wordt in Bredene de laatste veldrit van het jaar in ons land gereden. Door de afwezigheid van titelverdediger Wout van Aert zijn Sven Nys en Belgisch kampioen Klaas Vantornout er de publiekstrekkers.

Veldrijden op Sportwereld.be

“Aan het parcours op en rond het Staf Versluyscentrum van Bredene werd niet veel gewijzigd en dat hoeft ook niet”, stelde parcoursbouwer Paul Herygers. “Het zal een spannende strijd worden met volgens mij Sven Nys als topfavoriet. Maar hij zal heel wat tegenstand krijgen. Klaas Vantornout is ook een kanshebber die stilaan opnieuw komt piepen. Michael Vanthourenhout was hier maandag al aan het trainen.”

De Versluyscross is een ‘losse wedstrijd’ en dus geen klassementscross. Na de Azencross van dinsdag in Loenhout wordt het de laatste veldrit van het jaar in België, op nieuwjaarsdag trekken de veldrijders naar Baal voor de Grote Prijs Sven Nys. “Zo’n losse cross is een vrij zeldzaam fenomeen aan het worden. Het biedt ook voordelen, want de renners kunnen hier zonder al te veel stress koersen. Lukt het niet, dan kunnen ze de veldrit opvatten als een doorgedreven training. Maar iedereen wil toch winnen”, besloot Herygers.