Christelijke spoorbond dient een klacht in tegen maatregelen NMBS-directie

Print

De christelijke vakbond CSC-Transcom heeft een klacht met extreme hoogdringendheid ingediend bij de Raad van State. De spoorbond wil een opschorting van de productiveitsverhogende maatregelen die eerder deze maand door de NMBS-directie werden goedgekeurd. Dat meldt L’Echo.

De directie van het spoorwegbedrijf heeft twee weken geleden enkele maatregelen goedgekeurd die de productiviteit van het personeel moeten verhogen. Zo zal er één uur per week langer gewerkt moeten worden. De directie keurde de maatregelen met een gewone meerderheid goed, maar volgens CSC-Transcom was er eigenlijk een tweederdemeerderheid nodig.

“Volgens een juridische analyse van ons advocatenkantoor, zijn de maatregelen niet wettig. We hebben de NMBS tot maandag 13 uur de tijd gegeven om de procedures te respecteren, maar hebben geen reactie gezien”, zegt Isabelle Bertrand, nationaal secretaris bij de christelijke spoorbond.

De ingediende procedure is voorlopig enkel nog maar een initiatief van CSC-Transcom. Als de vakbond voor het eind van het jaar in het gelijk wordt gesteld, zal de NMBS-directie de productiviteitsverhogende maatregelen niet kunnen uitvoeren.