Mercedes: "Onze dominantie is slecht voor F1"

Print
Mercedes: "Onze dominantie is slecht voor F1"

Lewis Hamilton en Nico Rosberg Foto: Mercedes

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is de dominantie van Mercedes slecht voor de toekomst van de Formule 1.

Mercedes domineerde zowel het seizoen 2014 als het seizoen 2015. Telkens was het Lewis Hamilton die met de wereldtitel aan de haal ging terwijl Nico Rosberg vice-kampioen werd. Bovendien behaalde de renstal het grootste deel van de overwinningen.

Volgens sommigen is de dominantie van Mercedes niet goed voor de Formule 1, en dat vindt nu ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

"Onze dominantie is slecht voor de Formule 1," aldus Wolff tegenover 'The Mail on Sunday'. "Ze maakt de races saai. Het resultaat wordt voorspelbaar. De sport heeft nood aan verschillende winnaars met af en toe een gek resultaat. De underdog moet af en toe eens winnen. Het moment waarop je dominant wordt is ook het moment waarop je merknaam eronder begint te lijden. Je wordt de donkere kracht."

Toto Wolff maakt de vergelijking met Red Bull. "Het is ook hen Bull overkomen. Ze kwamen in de Formule 1 en ze waren de Jedis. Ze sprongen in een zwembad toen David Coulthard derde werd in Monaco. Ze hadden de Formula Unas, de meisjes in de paddock. Ze hadden de Red Bulletin. Ze waren controversieel. Ze hadden een fantastische merknaam."

"Na het behalen van vier wereldtitels op rijd werden ze een onsympathieke merknaam. Niemand wil dat worden," besluit Toto Wolff.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: