Terreurniveau bij Brusselse politie verhoogd wegens "concrete dreiging"

Print
Terreurniveau bij Brusselse politie verhoogd wegens "concrete dreiging"

Foto: Photo News

Omdat er nieuwe, concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag in en rond het hoofdcommissariaat van de politie bij de Brusselse Grote Markt, heeft Binnenlandse Zaken maandagavond laat beslist om het terreurniveau voor de Brusselse politiekantoren op te trekken van twee naar drie. Dat melden de kranten van Mediahuis dinsdag.

In tegenstelling tot de rest van België was de terreurdreiging aan de politiekantoren de voorbije maanden op niveau twee gebleven. Maar zeker tot volgende week maandag, tot na Nieuwjaar dus, wordt dat nu opgevoerd.

Concreet betekent dat nog strengere bewaking en aangepaste openingsuren voor de politiekantoren. Bovendien zou het verhoogde dreigingsniveau ook gelden voor de militairen op straat.

Over de directe aanleiding van de maatregel is verder niet veel bekend, behalve dan dat de dreiging zeker niet rechtstreeks gelinkt is aan de aanslagen in Parijs. Peter Mertens, de woordvoerder van het Crisiscentrum, wilde er niet veel over kwijt: “Er vond inderdaad een vergadering plaats. Die ging over de gebruikelijke opvolging van verschillende evaluaties van de terreurdreiging. Maar verder geven we geen inhoudelijke informatie.”