Werken aan 'Philipsbrug' starten in februari

Print
Werken aan 'Philipsbrug' starten in februari

Foto: Toon Royackers

Hasselt / Zonhoven - De werken aan de 'Philipsbrug' in Kiewit starten half februari. Dat heeft Wegen en Verkeer Limburg laten weten. De oude brug wordt volledig vervangen door een nieuw exemplaar met gescheiden fietspaden en een eigen voetgangersbrug voor de treinreizigers. Ook de werken aan het kruispunt 'Vertakking' in Zonhoven, nog geen 3 kilometer verderop, zijn gepland voor 2016.

De huidige brug dateert al van de jaren ‘60 en wordt in de volksmond nog altijd de 'Philipsbrug' genoemd, ook al is het bedrijf sinds 2004 weg uit Kiewit. Door insijpeling van regenwater is de stalen bewapening in het beton van de brug erg beginnen roesten. Brokstukken denderden al eens naar beneden, met risico's voor de auto's die er onder geparkeerd stonden. Voorlopige herstellingen waren al uitgevoerd, maar op langere termijn bleek een volledig nieuwe brug toch de enige oplossing. Die plannen werden eerder dit jaar al voorgesteld, maar een exacte timing voor de werken was nog niet bekend.

“Die kennen we intussen wel”, aldus directeur Gijs Moors van Wegen en Verkeer Limburg. “Half februari kunnen we beginnen. Aan de plannen is inderdaad niets veranderd: de volledige brug wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Voor elke rijrichting zijn straks opnieuw twee rijstroken beschikbaar."

Lees meer in Het Belang van Limburg van dinsdag 29 december 2015.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio