© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Drie keer een wonder, drie keer zo gelukkig”

Op 10 december werd in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk een wel heel zeldzame drieling geboren. Twee van de meisjes deelden namelijk eenzelfde vruchtzak. “Alle drie stellen ze het goed, eergisteren mochten ze uit de couveuse”, vertellen trotse mama Y. (28) en papa A. (28) K.

geraldine dewart

P., M. en A., zo heten de drie dochtertjes van Y. en A. uit Wijnegem. Zestien dagen oud zijn ze vandaag. Drie roze mutsjes, drie schattige snoetjes, dertig teentjes in totaal. De drie meisjes zijn nog heel klein, maar ze stellen het goed. “Ze eten goed en je ziet ze elke dag een beetje groter en sterker worden”, vertelt Y. als we hen bezoeken in het Sint-Augustinusziekenhuis.

Want daar moeten ze voorlopig nog blijven, op de afdeling neonatologie. “We moesten de bevalling op 32 en halve week inleiden omdat, hoe groter ze werden, het risico op complicaties ook elke dag groter werd. Nu moeten ze dus nog aansterken voor we ze mee naar huis mogen nemen. Eerst in de couveuse, maar dinsdag mochten ze voor het eerst elk in een vrij bedje liggen. Een grote stap vooruit, we zijn dolgelukkig”, vertelt Y.

Een op een miljoen, zo klein is de kans dat er zich een zwangerschap als die van Y. afspeelt.