Ronny Huybrechts op magistrale wijze naar zestiende finales op WK darts

Print

Ronny Huybrechts (PDC-40) heeft zich dinsdag in het Alexandra Palace van Londen voor de zestiende finales van het PDC wereldkampioenschap darts geplaatst. De 50-jarige Antwerpenaar won in de eerste ronde met 3-2 van de Engelsman Dean Winstanley (PDC-29), de BDO-vicewereldkampioen van 2011. De setstanden waren 0-3, 3-1, 2-3, 3-0 en 6-4.

Huybrechts haalde twee keer een achterstand op. In de tweede set kwam hij met een 64 uitworp langszij, in de vierde sleepte hij met uitworpen van 72, 80 en 65 een beslissende vijfde uit de brand. Daarin maakte Huybrechts het op magistrale wijze af. Bij 4-4 produceerde hij een 164 checkout, terwijl zijn tegenstander zich klaar maakte om dubbel twintig te gaan gooien (bekijk de bovenste video). Het volgende leg stond Winstanley op dubbel zes, maar kreeg hij weer geen kans, omdat Huybrechts met 104 uitgooide (bekijk de video onderaan vanaf 9min40 voor de laatste twee legs).

Het is de derde WK-deelname voor Ronny Huybrechts. In het WK van 2014 ging hij er in de eerste ronde met 3-1 uit tegen zijn broer Kim Huybrechts (PDC-12), vorig jaar verloor hij in de zestiende finales met 4-1 van Peter Wright. Die kleurrijke Schot, nummer vier op de wereldranglijst, treft hij ook deze keer om een plaats bij de laatste zestien. Wright ontdeed zich donderdag in zijn openingspartij met 3-0 van de Engelsman Keegan Brown (PDC-34).

Ronny Huybrechts is de enige van het dartende broederpaar in de tweede ronde. Kim Huybrechts werd vrijdag verrassend met 3-2 uitgeschakeld door David Pallett (PDC-47). Zaterdag wist Dimitri Van den Bergh (PDC-86) zich wel bij de laatste 32 te scharen. Dat deed hij met een 3-1 zege tegen Ian White (PDC-/9). De volgende tegenstander voor Van den Bergh komt uit het duel tussen de Nederlander Benito van de Pas (PDC-24) en de Duitser Max Hopp (PDC-45), die elkaar woensdag bekampen.