Charleroi besluipt Genk na winst in Henegouwse derby

Print
Charleroi besluipt Genk na winst in Henegouwse derby

Foto: Photo News

Sporting Charleroi heeft een inhaalwedstrijd van de zestiende speeldag met 0-1 gewonnen van Moeskroen-Péruwelz. Jérémy Perbet besliste met de enige goal van de partij halfweg de eerste helft de Henegouwse derby. Charleroi speelde meer dan een uur met tien man na een domme rode kaart van Clément Tainmont. De Zebra’s springen dankzij deze zege in één ruk van de elfde naar de zevende plaats en tellen amper één punt minder dan Racing Genk. Play-off 1 komt dus in het vizier.

Moeskroen-Péruwelz voelde vooraf de hete adem van Westerlo en OH Leuven in de nek en kon dus een thuiszege bijzonder goed gebruiken. Maar als het nog eens een wedstrijd wil winnen, geeft het in het vervolg beter wat minder ruimte in de rug weg. Charleroi kreeg in de eerste 25 minuten bijzonder veel terrein om snelle counters in elkaar te knutselen. David Pollet, een schim van de frisse goalgetter die hij ooit was, verzuimde aanvankelijk om de bezoekers op voorsprong te zetten. Gelukkig voor Charleroi liep naast Pollet ook nog ene Jérémy Perbet in de aanval. De doelpuntenmachine van de Carolo’s was er als de kippen bij om een door doelman Vagner gelost schot van Tainmont halfweg de eerste helft binnen te tikken. 0-1 en Charleroi op voorsprong.

Moeskroen leek niet bij machte om iets terug te doen, maar werden op het half uur een handje geholpen door Tainmont. Die pakte een onnodige directe rode kaart toen hij na dom balverlies Vaccaro onderuit schoffelde. Charleroi moest nog een uur met tien man voort.

Met een man minder en een 0-1-voorsprong op zak ging Charleroi achterover leunen. De thuisploeg kwam wel, maar echt veel gevaar leverde dat offensief niet op. Een schot van Scepovic, een scherpe voorzet van Oussalah en pogingen van Maciel en Dingomé. Met veel goede wil telden we in totaal nog vier kansen voor de thuisploeg. De sterke Charleroi-verdediging en doelman Penneteau gaven geen krimp. Charleroi won verdiend de Henegouwse derby en mag opnieuw dromen van Play-off 1. Moeskroen-Péruwelz zit weer helemaal in de degradatiezorgen (bekijk het klassement hier ).

Opmerkelijk: Jérémy Perbet scoorde ondertussen al negen goals.

Hoogtepunten

04’ Pollet wordt diep gestuurd en mag richting Vagner. Hij talmt echter te lang en zo kan Mézague alsnog ingrijpen voor de thuisploeg.

20’ Knullig balverlies bij de thuisploeg zorgt ervoor dat Tainmont aan de haal kan met de bal. Hij wil Perbet aanspelen, maar die loopt buitenspel.

21’ Perbet slaat weer toe. Tainmont met een hard schot, dat Vagner niet onder controle kan krijgen. In de rebound is Perbet er als de kippen bij om de 0-1 tegen de netten te prikken.

30’ Tainmont krijgt een directe rode kaart. Charleroi moet met een man minder verder.

De bal is te ver van zijn voet en een gevaarlijke tackle is het gevolg. Colemonts trekt terecht rood.

34’ Goeie poging van Scepovic, maar Penneteau slaat de bal uit zijn doel.

47’ Pollet met zijn tweede goeie kans van de match. Deze keer is zijn kopbal na een center van Mata veel te zwak.

54’ Voorzet Oussalah. De bal gaat richting eerste paal en Penneteau brengt met enige moeite redding.

57’ Poging Dingomé. Goeie redding van Penneteau op een niet onaardig schot van de Moeskroense middenvelder.

61’ Perbet lag op de loer om er 0-2 van te maken, maar Vagner stond deze keer paraat.

65’ Dingomé zet voor vanop rechts en via Dessoleil belandt de bal bijna in het bezoekende doel. Tot zijn opluchting dwarrelt de bal in corner.

70’ Poging Maciel. Penneteau pakt de bal in twee keer. Onderweg week de bal ook nog even af op Dessoleil.

83’ Eventjes hing de 1-1 in de lucht, maar Mata kan de bal ontzetten voor de thuisploeg kon dreigen.