As verzamelt 1.784 knuffels voor Kika

Print

Foto: Patrick Vanstipelen

As - Voor de eerste keer vond er in As een inzamelingsactie plaats van knuffels voor de strijd tegen kinderkanker (Kika). Jos Kusters en Paula Huygen waren drijvende kracht in As. Uiteindelijk wisten ze 1.784 knuffels te verzamelen. De Asserse knuffels kregen er nog hele bende vriendjes bij van andere inzamelacties tot ze samen met 12.697 waren!

Het ijshockeyteam Smoke Eaters uit het Nederlands-Limburgse Geleen organiseert elk jaar een Teddy Bear Toss. Tijdens de wedstrijd vinden er allerlei activiteiten plaats, en het moment als de eerste goal valt, worden alle verzamelde knuffels op het ijs gegooid. Deze worden dan ingeladen door de spelers en daarna gewassen en ingepakt per stuk. In de komende dagen worden deze allemaal verdeeld in ziekenhuizen, instellingen en kansarme mensen en weeshuizen.

Kika werft fondsen en investeert met dat geld in onderzoek naar kinderkanker. Iedere dag krijgen 3-4 gezinnen in ons land slecht nieuws, uw kind heeft kanker. De overlevingskans van kinderen met kanker is op dit moment 75%. In 2025 wil Kika 95% overlevingskans.
Daarom investeerde men tot nu toe in 239 onderzoeken. Een aantal onderzoeken zijn gestopt, nog lopende of succesvol afgerond. De inzet en donaties van velen dragen bij aan een betere behandeling van kinderkanker, en verhogen daarmee de overlevingskans. Onderzoek naar kinderkanker is nooit klaar. Jos en Paula willen dan ook iedereen bedanken die deze actie tot een succes heeft gemaakt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio