Siska in tranen als Emma (8) en Jules (4) over gestorven papa vertellen

Print
Nóg warmer dan gisteren zal de Warmste Week van Studio Brussel niet snel worden. De achtjarige Emma Grillet uit het West-Vlaamse Helkijn vertelde op de radio en voor het oog van alle camera’s trots dat ze samen met haar mama en broer koekjes had verkocht ten voordele van Stichting tegen Kanker. “Want papa stierf in april aan longkanker.” Meteen goed voor traantjes bij presentatrice Siska Schoeters, en met haar heel luisterend Vlaanderen.

“Papa stierf onlangs aan longkanker”, stamelde Emma (8), die samen met broertje Jules (5) en mama Katrien (38) voor de micro verscheen. Meteen kon je op heel De Schorre een blad horen vallen. Presentatrice Siska Schoeters kon haar tranen niet bedwingen. “Sorry, daar moet ik een beetje van huilen. Maar dat is stom want het is jullie papa, natuurlijk.” Terwijl ze de tranen over haar gezicht liet lopen, haalde ze samen met Emma leuke herinneringen op aan haar papa. Niemand die het droog hield, al hielden mama en haar twee oogappels zich sterk.

"Ik mocht na het gesprek op de radio zelfs Siska’s tranen drogen", zegt Emma. "Ze was geschminkt in een hert en de verf was helemaal uitgelopen. We hebben een dikke knuffel gehad en ze zei dat we het goed hebben gedaan. En ook veel sorry, omdat ze huilde. Maar dat vind ik niet erg.” “Nee, traantjes mag je laten lopen”, zegt mama.

Het gezin had koekjes gebakken en lavendelzakjes gemaakt om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker. Dat bracht in totaal 1.785 euro op. 

De kinderen vroegen op het eindje nog het liedje 'Gold' van Gabriel Rios aan. "Dat was een van papa's lievelingsnummers", zei Emma trots.