Plopsa herbekijkt attracties voor betere doorstroming gehandicapten

Print
Plopsa herbekijkt attracties voor betere doorstroming gehandicapten

Foto: -

De pretparkgroep Plopsa heeft alle attracties geëvalueerd om te bekijken of er kortere wachttijden kunnen worden verkregen voor personen met een handicap. De groep zat daarvoor samen met Scouts en Gidsen Vlaanderen na een open brief van afgelopen zomer.

In de zomer bond scoutsleidster Lotte Berghmans de kat de bel aan met een open brief, waarin ze vertelde over de lange wachttijden voor kinderen en jongeren met een beperking. Plopsa nam de brief ter harte en zat dinsdag aan tafel met Scouts en Gidsen Vlaanderen.

“Per rit wordt steeds één bootje of karretje voorbehouden voor gehandicapten en hun begeleider. Zo kunnen we bij noodgevallen of evacuatie prioriteit geven aan deze personen. Deze maatregel is dus genomen uit veiligheidsoverwegingen”, legt Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne, uit.

“Het aantal personen met een handicap en begeleider per rit is echter afhankelijk van de capaciteit van de attractie in kwestie. Daar knelt het schoentje: bij grote groepen gehandicapten kan het bij sommige attracties even duren vooraleer iedereen een ritje op de attractie heeft gemaakt.”

Naar aanleiding van de opmerkingen van Scouts en Gidsen “hebben we de capaciteit van de attracties herbekeken en hebben we na interne risico-analyses in samenspraak met TUV (Technischer Überwachungsverein) beslist voor bepaalde attracties meerdere gehandicapten tegelijkertijd op de attracties toe te laten”, aldus CEO Steve Van den Kerkhof. Er is ook beslist in het voorjaar van 2016 speciale dagen te organiseren voor personen met een handicap.