Standard-speler Dossevi ontsnapt aan schorsing na rode kaart

Print
Standard-speler Dossevi ontsnapt aan schorsing na rode kaart

Foto: Photo News

Standard Luik hoeft Matthieu Dossevi de komende wedstrijden niet te missen door een schorsing. De middenvelder in vorm van de Rouches is dinsdag vrijgesproken door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bij de 4-1 nederlaag op KV Oostende kwam Dossevi iets na het uur te laat met zijn tackle op KVO-middenvelder Siani. Scheidsrechter Joeri van de Velde twijfelde niet en trok de rode kaart. “Met zijn tackle bracht de middenvelder van Standard de fysieke integriteit van Siani in gevaar”, aldus het Bondsparket, dat Dossevi twee matchen - thuis tegen Moeskroen-Péruwelz en op het veld van Lokeren - wilde laten brommen. De Geschillencommissie vond de uitsluiting voldoende en spreekt Dossevi vrij.

“Uit de tv-beelden blijkt dat Dossevi zijn tackle correct uitvoerde. Omdat Siani de bal met grote intensiteit aanviel, kwam Dossevi te laat op het leer en kon hij zijn tegenstrever niet meer ontwijken. Dossevi probeerde zijn voet nog weg te trekken om zijn tegenstrever niet te raken”, aldus de Geschillencommissie. “Daardoor begaat hij volgens de indicatieve tabel geen grote fout en is de uitsluiting voldoende.”

Bekijk de rode kaart van Dossevi in het matchverslag.