Dringend overnemer gezocht voor Brantano België

Print
Dringend overnemer gezocht voor Brantano België

Op een bijzondere ondernemingsraad hebben de vakbonden bij schoenenketen Brantano dinsdag te horen gekregen dat de Belgische winkels in de etalage staan. Er is snel een overnemer nodig voor de volledige of een deel van de keten, want vanaf de tweede helft van januari dreigt de situatie “zeer kritiek” te worden. Dat zeggen de bonden.

“Op dit moment zijn er geen acute problemen, de lonen worden betaald en de bevoorrading loopt”, zegt Sven De Scheemaeker van de christelijke bediendebond LBC. Maar als er tegen half januari geen overnemer opduikt, dreigt de toestand “zeer kritiek” te worden. De directie zou voorrang geven aan een overnemer die zo veel mogelijk winkels en werknemers (momenteel 1.130) wil behouden, maar kan geen garanties geven.

Zowel LBC als de socialistische BBTK benadrukt dat Brantano belangrijke troeven heeft en de sterkhouder was in de financieel noodlijdende Nederlandse Macintosh-groep. Maar, zo luidt het ook, de overnemer zal bereid moeten zijn ernstig te investeren. “Met die investeringen kan Brantano zeker een gezond bedrijf zijn”, zegt De Scheemaeker. De keten telt 129 vestigingen in België.